LÄRARUTVECKLING.
Fortbildning för lärare och pedagoger
10 DEC
2021
9:00-15:00
FYSISK

Naturvetenskap i förskolan

Bakgrund

Denna fortbildning riktar sig till dig som undervisar naturvetenskap i förskolan. Den passar som helhet bäst för dig som är lite ovan med naturvetenskap. Men kursens delar som handlar om experiment passar lika bra för dig som är erfaren. Fortbildningens kärna handlar om att undervisa naturvetenskap med hjälp av experiment. Bakgrunden till det är att många upplever undervisningen i naturvetenskap som främmande och tråkig. Det här behöver inte bara gälla barn och elever, utan kan även gälla lärare och pedagoger. Ett sätt att råda bot på detta är att använda vardagliga föremål för att skapa spektakulära experiment. Det här är en typ av experiment som det råder brist på i lärarutbildningar och läromedel, men som blivit allt vanligare på internet. Hur kan vi använda dessa för att ta undervisningen i biologi, kemi och fysik till nya höjder? Dessa experiment är verkligen en stark metod när det kommer till att undervisa naturvetenskap. Men fortbildningen handlar också om "resten". Alltså sammanhanget i vilket dessa roliga experiment ska göras. Experimenten får inte bara bli roliga upplevelser, utan ska lära ut något. Och apropå detta som ska läras ut - vad är det egentligen som ingår i biologi, kemi, fysik, astronomi och geovetenskap?

Det här är en upplevelserik och strukturerad lärarfortbildning, tillsammans med övriga kursdeltagare och Ludvig Wellander från Experimentarkivet.

Målgrupp

Denna fortbildning riktar sig till:

Kursmål

Efter kursen kommer du känna dig bekväm med att...

Kursinnehåll

Kursen innehåller följande delar:

Anpassningar på grund av coronaviruset

Lärarutveckling följer noggrant Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra spridning av coronaviruset. Du ska känna dig trygg på våra kurser, även om du är i riskgrupp.

Så här är kurserna anpassade för att förhindra spridning av coronaviruset:

Mat och dryck

På denna fortbildning ingår:

Tid och plats

Klockan 09:00-15:00 på Scandic Talk vid Stockholmsmässan.

Åk bil och parkera

Scandic Talk ligger vid Stockholmsmässan och Älvsjö station. Adressen är Mässvägen 2. Parkering för 100 kr/dag finns i garaget under hotellet. Gratis parkering finns 200 m från hotellet i Örbys villaområde (åk till Råbyvägen).

Åk kommunalt

Åk till Älvsjö station. Hit är det raka vägen utan byten med alla pendeltågslinjer. Även många bussar stannar här. Se SL:s reseplanerare för just dig. Väl framme, gå 100 meter till Stockholmsmässan. Precis till höger om mässans entré ligger Scandic Talk.

Ludvig Wellander (utbildare)

Ludvig Wellander är legitimerad lärare i biologi och idrott för högstadiet och gymnasiet, men har arbetat de flesta åren med att undervisa naturvetenskap och teknik för barn i de lägre årskurserna. Han har varit NT-utvecklare och NTA-samordnare. Vid sidan om driver han sajterna Världens Häftigaste och Experimentarkivet, som båda syftar till att sprida en medvetenhet om vår värld, ur en ekologisk och naturvetenskaplig synvinkel.

Kontakt

kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93

Bokning

Priset är 1 995 kr exklusive moms.
Lärarutveckling AB
Fortbildning för lärare och pedagoger
kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93