LÄRARUTVECKLING.
Fortbildning för lärare och pedagoger
3 NOV
14:00-16:30
DIGITAL

Naturvetenskap i skolan

(åk F‑9)

Bakgrund

Denna fortbildning riktar sig till dig som undervisar naturvetenskap i grundskolan. Den passar som helhet bäst för dig som är lite ovan NO-lärare i lågstadiet och mellanstadiet. Men kursens delar som handlar om experiment passar lika bra för dig som är erfaren NO-lärare på högstadiet. Fortbildningens kärna handlar om att undervisa naturvetenskap med hjälp av experiment. Bakgrunden till det är att många upplever undervisningen i naturvetenskap som främmande och tråkig. Det här behöver inte bara gälla barn och elever, utan kan även gälla lärare och pedagoger. Ett sätt att råda bot på detta är att använda vardagliga föremål för att skapa spektakulära experiment. Det här är en typ av experiment som det råder brist på i lärarutbildningar och läromedel, men som blivit allt vanligare på internet. Hur kan vi använda dessa för att ta undervisningen i biologi, kemi och fysik till nya höjder? Dessa experiment är verkligen en stark metod när det kommer till att undervisa naturvetenskap. Men fortbildningen handlar också om "resten". Alltså sammanhanget i vilket dessa roliga experiment ska göras. Experimenten får inte bara bli roliga upplevelser, utan ska lära ut något. Och apropå detta som ska läras ut - vad är det egentligen som ingår i biologi, kemi, fysik, astronomi och geovetenskap?

Luta dig tillbaks i soffan och njut av en lärorik och upplevelsefylld lärarfortbildning med Ludvig Wellander från Experimentarkivet.

Målgrupp

Denna fortbildning riktar sig till:

Kursmål

Efter kursen kommer du känna dig bekväm med att...

Kursinnehåll

Kursen innehåller följande delar:

Tid och plats

Klockan 14:00-16:30 på Zoom. Du kommer få en länk som du klickar på och så kommer du till kursen.

Ludvig Wellander (utbildare)

Ludvig Wellander är legitimerad lärare i biologi och idrott för högstadiet och gymnasiet, men har arbetat de flesta åren med att undervisa naturvetenskap och teknik för barn i de lägre årskurserna. Han har varit NT-utvecklare och NTA-samordnare. Vid sidan om driver han sajterna Världens Häftigaste och Experimentarkivet, som båda syftar till att sprida en medvetenhet om vår värld, ur en ekologisk och naturvetenskaplig synvinkel.

Kontakt

kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93

Bokning

Priset är 350 kr exklusive moms.
  • Vill du boka mer än 1 person så bokar du en i taget.
  • Du kan även ringa in din bokning till 070-490 71 93.  • Lärarutveckling fakturerar kursavgiften till din skola.
  • Avbokning behöver ske senast 1 dag innan kursdagen för att inte skolan ska debiteras kursavgiften (detta på grund av att en senare avbokning förhindrar möjligheten att ta in en deltagare som står på kö).
  • Det går bra att överlåta bokningen till någon annan.
  • Lärarutveckling förbehåller sig rätten att ställa in en kurs, till exempel om utbildaren blivit sjuk.
  • Lärarutveckling använder personuppgifterna i bokningsformuläret endast till att kontakta dig angående kursdagen, samt ge dig eventuella anpassningar du behöver under kursdagen.

Lärarutveckling AB
Fortbildning för lärare och pedagoger
kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93