LÄRARUTVECKLING.
Fortbildning för lärare och pedagoger
2 NOV
2021
9:00-15:00
FYSISK

Programmering i skolan (åk 4‑6)

Bakgrund

År 2018 gjorde programmering och digitalisering entré i grundskolans läroplan. Från att inte ha nämnts alls i Lgr 11 (Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet) finns nu programmering med bland centralt innehåll i både matematik och teknik. Och då i lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet i båda ämnena. Programmering nämns till och med i samhällskunskap. Det handlar om att förbereda eleverna för arbete och att vara medborgare i en alltmer digitaliserad värld. Det behövs många programmerare och det råder stor brist på dem. Men även om man inte kommer arbeta som programmerare är kunskaper i programmering viktigt för bland annat andra studier, att kunna använda digitala verktyg, att kunna skapa och att kunna tänka logiskt. På denna lärarfortbildning kommer du tillsammans med Karin Nygårds, läraren som entusiasmerat om programmering på TV och i böcker, få en djupare förståelse för denna framtidsförmåga samt få konkreta kunskaper i hur du kan undervisa det.

Målgrupp

Denna fortbildning riktar sig till:

Kursmål

Kursinnehåll

Kursen innehåller följande delar:

Anpassningar på grund av coronaviruset

Lärarutveckling följer noggrant Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra spridning av coronaviruset. Du ska känna dig trygg på våra kurser, även om du är i riskgrupp.

Så här är kurserna anpassade för att förhindra spridning av coronaviruset:

Mat och dryck

På denna fortbildning ingår:

Tid och plats

Klockan 09:00-15:00 på Scandic Talk vid Stockholmsmässan.

Åk bil och parkera

Scandic Talk ligger vid Stockholmsmässan och Älvsjö station. Adressen är Mässvägen 2. Parkering för 100 kr/dag finns i garaget under hotellet. Gratis parkering finns 200 m från hotellet i Örbys villaområde (åk till Råbyvägen).

Åk kommunalt

Åk till Älvsjö station. Hit är det raka vägen utan byten med alla pendeltågslinjer. Även många bussar stannar här. Se SL:s reseplanerare för just dig. Väl framme, gå 100 meter till Stockholmsmässan. Precis till höger om mässans entré ligger Scandic Talk.

Karin Nygårds (utbildare)

Fotograf: Kristina Alexandersson
I grunden är Karin Nygårds låg- och mellanstadielärare i svenska som andraspråk. Hon har arbetat som lärare sedan 1998, varav de flesta åren på Kvarnbyskolan i Rinkeby. Hon tog en kurs i programmering 2012 och blev frälst. Sedan dess har en stor del av hennes liv handlat om programmering i skolan och hon har bland annat skapat sajten Teacherhack, TV-programmet Programmera mera, boken Så funkar internet och YouTube-serien Hackerskolan (se nedan). Hon har fått diverse utmärkelser för sina insatser, däribland Guldäpplet.

Kontakt

kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93

Bokning

Priset är 1 995 kr exklusive moms.
Lärarutveckling AB
Fortbildning för lärare och pedagoger
kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93