LÄRARUTVECKLING.
Fortbildning för lärare och pedagoger
1 OKT

Teknik i förskolan

(1‑6 år)

Bakgrund

Teknik är ett ämne som ibland hamnar i skymundan, både i förskolan och skolan. Det kan kännas långt ifrån vardagen och svårgreppbart - när det egentligen är tvärtom. Teknik är ju helt enkelt hjälpmedel för att utföra uppgifter. Eller - uppfinningar! Enkla verktyg som lim, hammare, sugrör, tandkräm, möbler, skidglasögon och motorvägar. Eller maskiner som flygplan, borrmaskiner, ugnar och rymdskepp. Även metoder räknas ibland som teknik, såsom L-ABC (första hjälpen) eller klassifikationssystemet av biblioteksböcker. Användningen av teknik är något som skiljer människan från andra djurarter. Det är teknik som gjort människan så framgångsrik - men på bekostnad av vår planet. Men det är förmodligen också endast ny teknik som kan vända den nedåtgående trenden. Lärare i förskolan har en viktig roll. Vi behöver ge kunskaper i teknik - hos både flickor och pojkar - så att de kan gå vidare till studier och yrken som är viktiga för dem själva och jordklotet. På denna lärarfortbildning möter du Johnny Häger, som spenderat det mesta av sitt yrkesliv med att utveckla teknikämnet i Sverige och som brinner för att göra tekniken lättillgänglig för lärare och pedagoger i förskolan.

Kursmål

Efter kursen kommer du känna dig bekväm med att...

Kursinnehåll

Anpassningar på grund av coronaviruset

Lärarutveckling följer noggrant Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra spridning av coronaviruset. Du ska känna dig trygg på våra kurser, även om du är i riskgrupp.

Sveriges vaccinmål är att alla över 18 år ska ha erbjudits minst en dos vaccin innan 15 augusti, men om det målet hålls och vilka restriktioner som gäller då återstår att se.

Utgångspunkten är därför att alla i kurslokalen bär ansiktsmask, samt håller minst 1,5 meters avstånd till varandra. Du får ansiktsmask på plats. Kurslokalen rymmer normalt 64 deltagare i skolsittning, men på kursen är ni max 24 deltagare.

Under fikapauser och lunch gäller samma minimiavstånd, men det går inte att ha ansiktsmask eftersom man äter och dricker. Däremot finns då möjlighet att hålla ännu större avstånd, till exempel genom att sätta sig vid ett eget bord. Skriv i bokningsformuläret om du vill äta lunch på egen hand.

När coronaläget tillåter lättnader i dessa anpassningar, kommer du meddelas om detta före kursens start.

Mat och dryck

På denna fortbildning ingår:

Tid och plats

Klockan 09:00-15:00 på Scandic Talk vid Stockholmsmässan.

Åk bil och parkera

Scandic Talk ligger vid Stockholmsmässan och Älvsjö station. Adressen är Mässvägen 2. Parkering för 100 kr/dag finns i garaget under hotellet. Gratis parkering finns 200 m från hotellet i Örbys villaområde (åk till Råbyvägen).

Åk kommunalt

Åk till Älvsjö station. Hit är det raka vägen utan byten med alla pendeltågslinjer. Även många bussar stannar här. Se SL:s reseplanerare för just dig. Väl framme, gå 100 meter till Stockholmsmässan. Precis till höger om mässans entré ligger Scandic Talk.

Johnny Häger (utbildare)

Johnny Häger är legitimerad lärare för årskurs 4-9, med inriktning matematik, NO och teknik. Han har 20 års erfarenhet av lärarutbildning för förskollärare och grundskollärare i naturvetenskap och teknik vid Uppsala universitet. Han har också medverkat på många konferenser och fortbildningar i ämnet teknik och har skrivit läromedel i teknik för årskurs 7-9. Hans åsikt om teknikämnet är att det är ett kreativt, inspirerande och fullständigt livsavgörande område som med enkla medel i undervisningen ger eleverna chans att förstå och verka i sin samtid inför sin framtid.

Kontakt

kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93

Bokning

Priset är 1 995 kr exklusive moms.
  • Vill du boka mer än 1 person så bokar du en i taget.
  • Du kan även ringa in din bokning till 070-490 71 93.


  • De anpassningar på grund av coronaviruset som gäller under kursdagen måste följas av alla kursdeltagare.
  • Lärarutveckling fakturerar kursavgiften till din skola.
  • Avbokning behöver ske senast 10 dagar innan kursdagen för att inte skolan ska debiteras kursavgiften (detta på grund av utgifter Lärarutveckling därefter har för lokal, material och mat).
  • Det går bra att överlåta bokningen till någon annan.
  • Lärarutveckling förbehåller sig rätten att ställa in en kurs, till exempel om utbildaren blivit sjuk.
  • Lärarutveckling använder personuppgifterna i bokningsformuläret endast till att kontakta dig angående kursdagen, samt ge dig eventuella anpassningar du behöver under kursdagen.

Lärarutveckling AB
Fortbildning för lärare och pedagoger
kontakt@lararutveckling.se
070-490 71 93